Tempo 2014

Varmt välkomna till Tempo 2014. Årets festivaltema är Utopia, dyk ner i programmet och hitta din utopi!

Programkategorier

 • Sepideh- Reaching for the Stars

  Film

  Tempo är tillbaka med sitt bästa filmprogram någonsin! Vi har handplockat årets bästa svenska och internationella dokumentärer i åtta sektioner som rymmer unika berättelser från hela världen.

  (69 programpunkter)
 • comic-sans

  Transmedia

  Dokumentärfilmen bryter ständigt gränser, och nu även mer och mer på en teknisk nivå. Tempo är därför glada att introducera en ny transmediasektion på årets festival, för innovativa dokumentärer som rör sig över flera plattformar. I transmedia-loungen på Debaser Strand hittar du interaktiva verk som bryter det linjära berättandet, experimentella visningsformer och ett hackaton med målet att utveckla och optimera två dokumentärprojekt transmedialt. Presenteras i samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen och Film Stockholm med stöd från Innovativ Kultur och Stockholms stad.

  (16 programpunkter)
 • valand

  Seminarier

  På årets seminarier kommer vi att diskutera det dokumentära berättandets olika former och uttryck. Vi bjuder på samtal där vi får ta del av enskilda konstnärskap, masterclasses och möten av alla de slag. Alla seminarier har fri entré med Tempos årskort.

  (12 programpunkter)
 • avslutningsfest

  Event

  Tempo bjuder som vanligt på upplevelser även utanför biograferna. Missa inte våra fester, specialvisningar, mingel eller den årliga pitchtävlingen inför publik.

  (15 programpunkter)
 • radioexplosion

  Ljud/ Radio

  (5 programpunkter)
 • TheMWHannahModigh06

  Foto

  Årets utökade fotosektion rymmer tre fotoutställningar med tre innovativa fotografer. I samarbete med Centrum för fotografi och Galleri Kontrast presenterar vi några av de absolut bästa och mest aktuella utställningarna just nu. Förena filmtittandet med Hannah Modighs The Milky Way som belönades med TT:s stora fotopris 2013, Tobias Hofsäss konstnärliga skildringar i utställningen Duett och Harri Pälvirantas Violence Works, porträttserien som skildrar förövare på ett mycket annorlunda sätt.

  (3 programpunkter)
 • mental states of sweden

  Performance & scen

  I år utökar vi vår dokumentära radar och riktar uppmärksamhet mot performance och teater med dokumentär prägel. Upplev drömlika performances av enastående konstnärer och möt bland annat Dramatenchefen Marie-Louise Ekman som använder mobilkameran för att fånga verkligheten bakom dikten.

  (4 programpunkter)

Tempo 2014 – Program A-Ö

N