Foto: Johan Fogde Dias

Branschprogram

Mingla med branschen
Under festivalen bjuder vi in till mingel med vin och tilltugg. Här kan du träffa kollegor och prata om de senaste doku-upplevelserna. Samtliga mingel är på Hornhuset, våning 2 i Hornstull klockan 17.00-18.30. Festivalpriser i baren gäller under hela festivalen. Dessa är årets värdar:

7 mars

Teaterförbundet för scen och film / Filmavdelningen och Sveriges Filmregissörer

8 mars

Filmregion Stockholm Mälardalen, Filmbasen/Film Stockholm och Oberoende Filmares Förbund: Samtal pågår. OBS, startar kl 16.00! Läs mer om samtalet här.

9 mars
StDH med bokrelease för Inferno av Bengt Bok

10 mars
Nordisk Panorama

 

Industry screenings
Visningar för dig med branschackreditering. Tisdag – fredag på biograf Victoria salong 5 (Götgatan 67).

7 mars
9.00 – I Am Not Your Negro
11.00 – Kim – den skalliga primadonnan
13.00 – Shapeshifters
15.00 – Horungen
16.30 – Dream Empire

8 mars
9.00 – Citizen Schein
11.00 – Brev till en seriemördare
13.00 – The Land of the Enlightened
15.00 – The Return
16.30 – Machines

9 mars
09.00 Gaza Surf Club
11.00 Efter Inez
13.00 Homo Sapiens
15.00 Ouaga Girls
17.00 Grown Ups

10 mars
9.00 Trafikljusen blir blå imorgon
11.00 Cheer Up
13.00 The Man Who Saw too Much
15.00 La Chana
17.00 Hjärta Norsjö

Nätverksträff för producenter 7 mars
B2B Doc – Baltic to Black Sea Documentary Network arrangerar ett ’Producers meet producers’ event under Tempo. B2B Doc har bjudit in 8 dokumentärfilmare från Ukraina, Belarus, Georgien och Armenien, som har filmprojekt med stark internationell potential och letar efter partners for eventuell samproduktion.

B2B Doc är ett nätverk av dokumentärfilmare från Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Belarus, Ukraina, Moldavien, Georgien och Armenien. Syftet för nätverket är att skapa mötesplats för dokumentärfilmare där man kan hitta samarbetspartners. B2B Doc kommer att stödja utvalda samproduktionsprojekt med pengar och utbildningsmöjligheter för att nå den europeiska marknaden för dokumentärfilm.

Alla som är intresserade av att hitta nya partners eller vill veta mer om samproduktionsmöjligheter med B2B Doc är välkomna.

Tisdag, 7 mars kl 16-17.00 på Hornhuset.

Work in progress 8 mars
Se de mest spännande dokumentärprojekten innan de är klara!

13.00 – 13.40 The Real Estate
13.45 – 14.25  Juck
14.30 – 15.10  Josefin och Florin
15.30 – 16.10 Händelser i Ydre
16.15 – 17.00 Reflexions

 

Tempo Pitch 9 mars
Hör några av branschens mest intressanta producenter och regissörer pitcha nya dokumentärfilms­ idéer och tävla om 75 000 kronor i utvecklings­medel, allt inför publik på Bio Rio.
Juryn utgörs av Charlotte Hellström (SVT), Beata Mannheimer (Filmregion Stockholm-­Mälardalen) och Melissa Lindgren (Tempo Dokumentärfestival). Priset finansieras av Filmregion Stockholm­-Mälardalen, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutets dokumentärfilmskonsulenter.
14.15 – 16.30 på Bio Rio

 

Prisceremonin 11 mars
Kom och se vilka som vinner de 6 olika Tempopriserna. Mer information kommer inom kort!

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals artonde upplaga är nu utsedda. Totalt delades sex priser och tre hedersomnämnanden ut på prisgalan, som på lördagskvällen hölls i lokalerna hos Teater Tre i Stockholm. Flera av dokumentärerna presenteras i dagens program. Läs mer om årets vinnare här!

Sista dagen på Tempo!

Idag är det sista dagen för Tempo Dokumentärfestival! Söndagens program bjuder bland annat på den gripande filmen Efter Inez som skildrar ett par som förlorar sitt nyfödda barn, filmen vann även årets pris för Tempo Documentary Award. Under dagen visas även Miss Kiet's Children och Radikalslöjdaren som båda kommer ha ett efterföljande Q&A med regissörerna. Detta och mycket mer under Söndagens program. Så, sjunk ner i biosalongen och avnjut en sista dag med dokumentärfilm!  

Hitta kärleken i Stockholms sexigaste lagerlokal

Alma Har’el är tillbaka med den kärlekstörstande »Love True« om förälskelsens hoppfullhet och förkrossande svek. Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« på Morfar Ginko, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing. Läs mer om filmen här. 

Filmfrukost med ryska aktivister

Börja dagen med en dokumentär filmfrukost, avnjuten i Bio Rios sköna biostolar. Möt ryska aktivister som fängslats för sina politiska åsikter i ett allt hårdnande Ryssland. I filmen »It’s Getting Dark« får vi följa familjer som försöker upprätta ett normalt liv i frånvaron av en älskad mamma eller pappa. Putin vill skrämma till tystnad, men många vågar ändå trotsa och bjuda ett starkt motstånd. Den ryska regissören Olga Kravets och människorättsförsvararen och journalisten Zoja Svetova är på plats för samtal efter visningen. Arrangeras i samarbete med Östgruppen och med stöd av Svenska institutet. Läs mer  här.

Tempo på Instagram

Läs mer!