Foto: Katriina Mäkinen

Branschackreditering

Ansök om ackreditering till Tempo Dokumentärfestival 6-12 mars 2017!

Sveriges största festival för dokumentära uttryck och den viktigaste mötesplatsen för svensk dokumentärbransch har öppet för ansökan om ackreditering! Vill du ta del av hela festivalens program och möta våra internationella gäster? Med din ackreditering får du tillgång till hela Tempos program 6 – 12 mars 2017. Fyll i följande formulär och följ instruktionerna i svarsmailet.

Pris:
Ordinarie pris 700 kronor ex 25% moms (deadline 26 februari)
Sen ackreditering 800 kronor ex 25% moms (deadline 4 mars)

Du kan hämta ut din ackreditering i vårt press- och gästcenter under hela festivalen. Uthämtning av ackreditering sker i press/ackrediteringsdisken som under festivalen 6–12 mars finns på Hotell Scandic Malmen, Götgatan 49–51 (T-bana: Medborgarplatsen).

Öppettider för disken under festivalveckan är:
måndag 12.00- 15.00
tisdag – lördag 11.00 -18.00
söndag 11.00-14.00.

Detta ingår i din ackreditering:
Film och radio
Som ackrediterad har du tillträde till alla visningar, uppspelningar och work in progress i mån av plats samt möjlighet att hämta ut biljetter i gästdisken kl 11-14 samma dag som visningen sker. Ett begränsat antal biljetter per visning finns reserverade för branschackrediterade. (OBS! Gäller ej invigningsgalan eller filmfrukost där separat inbjudan eller biljett krävs).

Industry screenings
Varje dag hålls visningar exklusivt för bransch på Victoria salong 5. Se separat schema inom kort.

Events och seminarier
Du har som ackrediterad tillträde till alla seminarier, masterclasses och events i mån av plats.

Bransch- och gästcenter
På festivalens center för bransch, gäster och press hämtar du din ackreditering och får svar på dina frågor om festivalen.

Videoteket
De flesta av festivalens filmer går att se i vårt videotek i bransch- och presscentret på Scandic Malmen, Götgatan 49-51 (T-bana Medborgarplatsen). Ta med egen dator.

Branschmingel
Som ackrediterad får du inbjudan till alla branschmingel på Debaser Strand/Bar Brooklyn. Kom och träffa kollegor och nätverka med branschen.

Prisutdelning
Som ackrediterad får du även inträde till prisutdelningen till vilken ett visst antal biljetter reserveras. För dessa gäller först till kvarn och hämtas ut i pressdisken. Utöver dessa gäller inträde i mån av plats.

Förmåner
Som ackrediterad får du även förmåner hos våra samarbetspartners. Mer info följer närmare festival.

Ansök här: 

Årets vinnare på Tempo Dokumentärfestival!

Vinnarna i de olika tävlingarna på Tempo Dokumentärfestivals artonde upplaga är nu utsedda. Totalt delades sex priser och tre hedersomnämnanden ut på prisgalan, som på lördagskvällen hölls i lokalerna hos Teater Tre i Stockholm. Flera av dokumentärerna presenteras i dagens program. Läs mer om årets vinnare här!

Sista dagen på Tempo!

Idag är det sista dagen för Tempo Dokumentärfestival! Söndagens program bjuder bland annat på den gripande filmen Efter Inez som skildrar ett par som förlorar sitt nyfödda barn, filmen vann även årets pris för Tempo Documentary Award. Under dagen visas även Miss Kiet's Children och Radikalslöjdaren som båda kommer ha ett efterföljande Q&A med regissörerna. Detta och mycket mer under Söndagens program. Så, sjunk ner i biosalongen och avnjut en sista dag med dokumentärfilm!  

Hitta kärleken i Stockholms sexigaste lagerlokal

Alma Har’el är tillbaka med den kärlekstörstande »Love True« om förälskelsens hoppfullhet och förkrossande svek. Som en hyllning till alla er hopplösa romantiker där ute har Tempo teamat upp med Doc Lounge Stockholm för att skapa en unik filmupplevelse utöver det vanliga. Ta chansen att se »Love True« på Morfar Ginko, och kanske bli förälskad på nytt? Efter visningen bjuder vi in till bar, musik och möjlighet att testa pole dancing. Läs mer om filmen här. 

Filmfrukost med ryska aktivister

Börja dagen med en dokumentär filmfrukost, avnjuten i Bio Rios sköna biostolar. Möt ryska aktivister som fängslats för sina politiska åsikter i ett allt hårdnande Ryssland. I filmen »It’s Getting Dark« får vi följa familjer som försöker upprätta ett normalt liv i frånvaron av en älskad mamma eller pappa. Putin vill skrämma till tystnad, men många vågar ändå trotsa och bjuda ett starkt motstånd. Den ryska regissören Olga Kravets och människorättsförsvararen och journalisten Zoja Svetova är på plats för samtal efter visningen. Arrangeras i samarbete med Östgruppen och med stöd av Svenska institutet. Läs mer  här.

Tempo på Instagram

Läs mer!