fbpx

Kvinnor i fokus den 8 mars på Tempo Dokumentärfestival

Några filmtips med regissörsbesök inför torsdagen 

Maj Doris
Maj Doris Rimpi sliter hårt för att ta hand om sina renar och gården som ligger långt ovanför polcirkeln. Som renskötare, konstnär och skådespelare, senast i filmen Sameblod, har hon haft ett mycket innehållsrikt och omväxlande liv under sina 74 år – och hon fortsätter att överraska.
Regissören Jon Blåhed närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Torsdag 8 mars 17.00 Victoria 2
Söndag 11 mars 17.30 Reflexen

Läs mer och boka här


En bra vecka för demokratin
Med små medel skildras ett av Sveriges största politiska evenemang, Almedalsveckan, och hur våra svenska politiker agerar bakom kulisserna under detta mediajippo. Denna reflekterande och samtidigt humoristiska film känns extra relevant ett valår som detta.
Regissören Cecilia Björk närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Torsdag 8 mars 17.30 Bio Rio (efterföljande samtal med inbjudna politiker, i samarbete med Arena Idé)
Lördag 10 mars 15.15 Victoria 4
Söndag 11 mars 15.30 Reflexen

Läs mer och boka här


Lida
Genom ett storartat foto skildras Lida. Hon är en av de sista svensktalande personerna i Gammalsvenskbyn, mitt i ingenstans i Ukraina. På byns vårdhem lever hon ett stillsamt liv kantat av kafferep, tantskvaller och en ny romans! Men Lidas liv har inte varit en dans på rosor.
Regissören Anna Eborn närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Torsdag 8 mars 17.30 Filmstaden Söder 9
Söndag 11 mars 13.15 Victoria 4

Läs mer och boka här


Over the Limit
Marta Prus följer den ryska storstjärnan inom rytmisk gymnastik, Margarita Mamun. Hon pressas stenhårt av sina coacher, genom närmast omänskligt hård träning och många tävlingar, med målet att vara med i OS i Rio.
Regissören Marta Prus, en av våra internationella gäster, närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Torsdag 8 mars 19.45 Filmstaden Söder 9
Söndag 11 mars 21.00 Filmstaden Söder 9

Läs mer och boka här

Leave a Reply