fbpx

Helgen är snart här – några fredagstips på Tempo!  

Ett jävla paradis
Leffe ska sälja huset och har sagt upp Arne, som måste flytta efter att ha hyrt en lägenhet i huset i 45 år. Som kranförare var Arne med och byggde det svenska folkhemmet. Nu har han snart inget eget hem. Så vart ska han ta vägen? Och Leffe? Vad blir det av honom? Plötsligt har de två männen mer gemensamt än de först trott.
Regissören Maria Fredriksson närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Fredag 9 mars 17.00 Victoria 2
Läs mer och boka här

Cocaine Prison 
Violeta Ayala har fått svårt att återvända till sitt hemland Bolivia efter att ha gjort dokumentären Cocaine Prison, om den bolivianska drogkartellens fotsoldater. Genom att erbjuda sig att undervisa i engelska på ett fängelse kunde hon smuggla in kameror till några av de intagna så att kunde skildra sin verklighet på det överfulla fängelset.
Regissören Violeta Ayala, en av våra internationella gäster, närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Fredag 9 mars 17.30 Filmstaden Söder 9
Söndag 11 mars 17.30 Filmstaden Söder 9

Läs mer och boka här

Den sommaren
Titeln hänvisar till sommaren 1972. Genom unikt återfunnet material berättas historien om den excentriska moder-dotter-duon ”Little Edie” och ”Big Edie” i deras förfallna hem i East Hampton. Materialet är inspelat åren innan premiären av Grey Gardens (1975) och var början på en film av Peter Beard och Jackie Onassis yngre syster Lee Radziwill som aldrig blev till.
Regissören Göran Hugo Olsson närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Fredag 9 mars 17.30 Bio Rio
Lördag 10 mars 15.15 Victoria 2
Söndag 11 mars 19.30 Reflexen

Läs mer och boka här

Filmaren Attiya Khan söker upp sin ungdomskärlek för att försöka få svar på varför han utsatte henne för grov misshandel under deras två år långa relation. Det har gått 20 år efter att hon till slut lyckades fly förhållandet och hon undrar hur han nu ser på det han gjorde. Kan man förändras som förövare?
Regissören Attiya Khan, en av våra internationella gäster, närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Fredag 9 mars 18.30 Victoria 2
Söndag 11 mars 10.30 Bio Rio (med efterföljande samtal i samarbete med Män för jämställdhet)
Läs mer och boka här

Back to the Taj Mahal Hotel
År 2008 utsattes lyxhotellet vid Taj Mahal i Mumbai för en stor terroristattack och många människor dödades. Den holländska teaterregissören och filmaren Carina Molier åker nu tillsammans med några av de överlevande tillbaka till hotellet. De berättar om sina upplevelser, bland annat om skräcken och vad man tänker på när man är övertygad om att man snart ska dö.
Regissören Carina Molier, en av våra internationella gäster, närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Fredag 9 mars 18.45 Victoria 4
Söndag 11 mars 15.15 Victoria 4

Läs mer och boka här

The Stranger
I den danska succéfilmen och hybriddokumentären The Stranger uppdagas många hemligheter. Filmens huvudperson Amanda tror att hon träffat sitt livs kärlek, men han visar sig snart vara någon helt annan. Historien om en känd sol-och-vårare berättas ur ex-flickvännens perspektiv.
Regissören Nicole Nielsen Horanyi, en av våra internationella gäster, närvarar vid visningen och samtalar efteråt!
Fredag 9 mars 19.45 Filmstaden Söder 9
Söndag 11 mars 16.30 Victoria 2

Läs mer och boka här

Leave a Reply