Nominerade filmer till Tempo Short Award är…

Nio filmer deltar i tävlingen Tempo Short Award. Priset går till bästa svenska dokumentär i det korta formatet. De nominerade filmerna Andra stranden och Berättelsen om Dorel och Ricardo premiärvisas under Tempo.

Nominerade till Tempo Short Award 2018
3 Stolen Cameras av Equipe Media/Filmkollektivet RåFILM
Andra stranden av Åsa Sandzén
Berättelsen om Dorel & Ricardo av Mattias Olsson
Cops are actors av Tova Mozard
Juck av Olivia Kastebring, Julia Gumpert och Ulrika Bandeira
Spårviddshinder av Johan Palmgren
The Ambassador’s Wife av Theresa Traore Dahlberg
Vi andra av Manolo Diaz Rämö och Sharmarke Binyusuf
Vi bara lyder av Erik Holmström och Fredrik Wenzel

Tempo Short Award arrangeras i samarbete med Svenska Filminstitutet och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Priset är 25 000 kronor och går till filmens regissör.

Bland de nio nominerade för Tempo Short Award premiärvisas Andra stranden, som är baserad på flera djupintervjuer och regissörens personliga erfarenheter av att vara väldigt nära att dö. De dokumentära berättelserna illustreras av animationer i Åsa Sandzéns poetiska film. Hon har tidigare vunnit Tempos tävling New Doc för sin film Still Born, som också belönades med bland annat Guldbaggen för Bästa kortfilm.

Berättelsen om Dorel och Ricardo av Mattias Olsson är en historia om musik och kommunikation över språkbarriärer. De två musikerna träffas en dag av en slump i New Yorks tunnelbana och börjar spela tillsammans. Deras musikstilar är helt olika och ingen av dem pratar engelska, men sin helt unika gemenskap hittar de i musiken.

Bild ovan: Andra stranden. Animation: Minna Floss

Leave a Reply