Fresh Dressed näst på tur i RASERIETS filmklubb

I samarbete med podden RASERIET och Kulturhuset Stadsteatern presenterar Tempo en höst fylld av hip hop-dokumentärer och samtal. RASERIETS FILMKLUBB kommer visa 5 filmer på Klarabiografen och är en del av utställningen Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad.

Näst på tur är Fresh Dressed av Sacha Jenkins (2015) som visas 20 nov kl 18.30.

Från bomullsplantagen i söder till 70-talets Harlem och Bronx. Fresh Dressed är filmen om det urbana modets väg från gatan till de stora varuhusen. När hiphopen föds handlar allt om att vara »fresh« och ens sociala status kan mätas i skosnörenas tjocklek. Med sin originalitet och swagger, erövrade den urbana kulturen både musikscenen och de stora modeshowerna. Samtidigt intog en ny, svart självmedvetenhet popindustrin. I en blandning av ikoniskt arkivmaterial och intervjuer med rappare och designers ser vi bland andra Pharell Williams, Nas och André Leon Talley.

Efter filmvisningen samtalar RASERIETs Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby med inbjuden gäst.

28 november, 18.30
Klarabiografen, Kulturhuset Stockholm
Läs mer och köp biljetter här!

Kommande visningar och samtal:
11/12 – Say My Name (Nirit Peled, 2009)
Samtal: Mama In The Rap Game

23/1 – Pixadores (Amir Escandari, 2014)
Samtal: Vems stad?

Leave a Reply