See the Man på Järva Filmfestival!

Sommaren fortätter och så även våra utomhusvisningar. Näst på tur står Tensta och Järva filmfestival! Tempo fortsätter sitt samarbete med Järva Filmfestival & JärvaSpace som visar gratis utomhusbio 1 – 7 aug. Som avslutning på festivalen kan ni se Jose Miguel Jimenez film “See the Man” måndagen den 7 augusti kl 19.15 på Spånga IP.

See the Man (Sverige, 2017, 45 min)
Det är omöjligt att inte få ett nytt favoritlag efter att ha sett »See the Man«, om det allsvenska fotbollslaget Östersunds FK. Man är inte bara ett av de första lagen från norra Sverige som har etablerat sig i den högsta svenska serien (i fjol med en åttonde plats). Man har också en – kors i taket – humanistisk syn på sina spelare. I »See the Man« ser man ÖFK skapa en modern dansföreställning på arbetstid! Vi följer de professionella bollspelarnas trägna arbete med att plötsligt behöva vara dansare, deras repetitioner och tankar ända fram till premiär inför publik. I Jimenez dokumentär möts kultur och idrott, som vore det den naturligaste sak i världen. Att växa som människa, skapa tillit och bemästra nerver i ett nytt sam ­manhang kräver ju bara nytt fokus. Fast det är klart… väldigt mycket fokus.

Spånga IP hittar du på Uppingegränd 27, 163 61 Spånga. Närmsta tunnelbana är Tensta.

Leave a Reply