Tack för i år!

Den 18:e upplagan av Tempo Dokumentärfestival öppnades med en storslagen invigning på Folkoperan och världspremiären av Kim – Den skalliga primadonnan av Fredrik Egerstrand och Tintin Anderzon. Därefter följde 6 intensiva dagar fyllda med film, radio, foto, VR, seminarier och masterclasses.

Tempo 2017 bjöd på publikkaos på Moderna Museet när Marina Abramović gästade visningen av The Space in Between. Raoul Peck, Maud Nycander och Helen Ardelius höll mästerliga masterclasses och vi kunde njuta av djupgående Q&As efter majoriteten av festivalens visningar. Vi gläds åt en ökad publiktillströmning och biljettförsäljning även i år. I det största programmet någonsin gick många av filmerna för utsålda hus. Dessutom var vi på fler platser än tidigare. Hela 18 platser förgylldes med dokumentärer – från Biokällan i Märsta via Södermalm till Reflexen i Kärrtorp och Mångkulturellt Centrum i Fittja.

Vi är speciellt glada att årets program var så fullt av nya talangfulla filmare med nya perspektiv, vilket känns väldigt lovande för svensk dokumentärfilm! Tillsammans med mer etablerade röster gav det årets program en stor bredd. Vi hoppas kunna fortsätta att stödja dokumentärmakare genom hela processen med pitch, work in progress och visningar.

Tack för i år och vi ses snart igen! 

Foton: Ronja Jönis, Magnus Norden, Katriina Mäkinen, Herman Der Nederlanden

Leave a Reply