Kiki öppnar Tempo Dokumentärfestival!

Tempo invigs med den svenska premiären av Sara Jordenös voguing-dokumentär Kiki. Filmen ger en vågad inblick i en subkultur i New York, bildad av rasifierade HBTQ-ungdomar, som kräver tillgång till såväl självförverkligande som politisk makt.

En berättelse om att växa upp tillsammans, med handlingskraft och mod till motstånd genom konst- och dansformen voguing. Kikis skildring förenar Tempos huvudtema Makt med festivalens satsning på filmer om dans.

Kiki är också uttagen till den prestigefulla Sundance Film Festival som äger rum sista veckan i januari.
Vi är väldigt glada att få två fina premiärer i produktionens båda hemländer, USA och Sverige. Ser fram emot öppningen på Tempo, säger Kikis producent Annika Rogell.

Kiki är Sara Jordenös långfilmsdebut som regissör. Annika Rogell som producerat filmen är också aktuell som producent till den femfaldigt Guldbaggenominerade spelfilmen Min lilla syster. Hon blev utvald att representera Sverige under filmfestivalen i Cannes 2015 som årets ”Producer on the Move”.

Kiki
är producerad av Annika Rogell för Story och Lori Cheatle för Hard Working Movies i samproduktion med Film Väst och SVT med stöd av SFI, Konstnärsnämnden och NYSCA. Filmen har fått produktionsstöd av Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Antonio Russo Merenda.

Temat dans och musik är större än någonsin bland filmerna som kommer att visas på Tempo Dokumentärfestival, som pågår 7-13 mars. Hela festivalprogrammet och biljetter släpps den 10 februari på Bar Brooklyn 18.30 eller här på hemsidan med start 12.00.

Leave a Reply