Oscarsnominerade filmer du kan se på Tempo!

Två av filmerna som kommer visas på årets festival har blivit Oscarsnominerade:

The Missing Picture – bästa utländska film
The Missing Picture av Rithy Panh tävlar i Stefan Jarl International Documentary Award. Rithy Panh var själv tonåring när Pol Pot och röda khmererna tog makten i Kambodja och han berättar här om denna hemska, underliga och oförglömliga tid med hjälp av lerfigurer och innovativa animationstekniker.

Se trailer till The Missing Picture

20 Feet From Stardom – bästa dokumentärfilm
20 Feet From Stardom lyser strålkastarljuset på bakgrundssångarna till några av 2000-talets största artister. Miljontals människor har hört deras röster men ingen vet vad de heter. Filmen är regisserad av Morgan Neville och presenteras i kategorin ”Music & Arts” där vi visar guldkornen ur årets skörd av musik – och konstdokumentärer.

Se trailer till 20 Feet From Stardom

Leave a Reply