fbpx

Andrea Reuter: Årets nominerade

Årets nominerade
I kväll avgörs vem som vinner de tre prisen som delas ut under Tempofestivalen. Det är tre olika pris, Tempo Radio Award, Sthlm Doc och Tempo Documentary Award. Tempo Radio Award delas ut för första gången i år och som man hör på namnet så är det ett radioprogram som belönas. De nominerade i år är:

Irina och Andrej av Randi Mossige Norheim
Nyfiken på gul av Danjel Nam
Skuggmannen av Ulrika Bergqvist

Sthlm Doc är ett pris som går till den bästa dokumentära kortfilmen. Det Sthlm Doc består av 50.000 kr varav hälften är teknik och bakom det står FilmStockholm, Folkets bio och Svenska filminstitutet. I år är de nominerade bidragen:

 • Jag ville va doms kompis av Marika Heidebäck
 • Anders & Harri av Åsa Blanck och Johan Palmgren
 • Lögner av Jonas Odell
 • Bye, bye, cést fini av Tora Mårtens
 • Play girl av Joanna Rytel
 • Speedway av Peter Magnusson
 • Slavar av David Aronowitsch och Hanna Heilbom

Det sista priset är förstås Tempo Documentary Award, Sveriges största dokumentärfilmspris, som består av 75.000 kr till filmens regissör och bakom det står Stockholms stad och Svenska filminstitutet. De nominerade är i år:

 • Am I Black Enough for You av Göran Olsson
 • Black Nation av Mats Hjelm
 • Drottningen och jag av Nahid Persson
 • H:R Landshövding av Måns Månsson
 • Hälsningar från skogen av Mikel Cee Karlsson
 • Ljusår av Mikael Kristersson
 • Walborgs ungar av Andja Arnebäck

Alla pris delas ut under en prisceremoni i kväll klockan 18.30 på Victoria 1. Det är jag som håller i ceremonin, så jag tror inte att jag hinner skriva några fler inlägg i kväll. Efter ceremonin är det den stora avslutningsfesten på Café Umbra klockan 20 som ordnas i samarbete med Malmöimport. Kom förb och mingla vettjai! Jag har precis fått veta vem det är som vinner (skriver mer om det här i morgon förmiddag) och juryn har i mitt tycke valt alldeles utmärkt, så det lönar sig definitivt att gå på visningen av vinnarfilmerna i Sthlm Doc och Tempo Documentary Award som hålls i morgon söndag klockan 19.45 på Victoria 4.

Leave a Reply