fbpx

Where Dreams Cross

Konstprojektet Where Dreams Cross är tillbaka på Tempo med en unik utomhusvisning! Projektet bygger på att tillgängliggöra film och videokonst genom visningar i det offentliga rum­met på oväntade och spännande plat­ser, denna gång vid Liljeholmsbron vid Hornstulls Strand. I programmet visas bland annat film av regissören Tim Travers Hawkins och projektet Invisible Picture Show. Invisible Picture Show är en dokumentär med berättelser från unga asylsökande som sitter i förvar runt om i världen. Filmen är även en del av årets nya transmediasektion. Till visningen bjuds på varm choklad!

Fri entré! Mer info om exakt plats kommer snart.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!