fbpx

Wedding: A Film

Wedding: A Film är en personlig, poetisk essä där Mohammadreza Farzad försöker förstå äktenskapet som institution. Farzad gör en undersökning på era nivåer; han spelar upp sin egen bröllopsfilm om och om igen för att leta efter tidiga tecken på ett olyckligt äktenskap och en kommande skilsmässa. Han tittar på andras bröllopsfilmer för att undersöka om ett lyckligt bröllop innebär och är synonymt med ett lyckligt äktenskap. Jakten på svar går från det personliga och mynnar ut i frågeställningar om äktenskapets funktion i samhället.

Missa inte regissören Mohammadreza Farzads besök till visningen den 9 mars på Victoria 4!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!