fbpx

Vivallas röster

Vivalla är ett miljonprogramsområde i Örebro. För det mesta har det definierats av andra, av omvärlden, och stämplats som ett så kallat problemområde. Femton år efter flytten därifrån återvänder dokumentärfilmaren Emanuel Hendal till sin uppväxtort. Vivallas rykte har sedan dess knappast blivit bättre men bilden tål att nyanseras. I Vivallas röster får vi höra Vivallabornas egna berättelser om platsen många pratar om men få har besökt.

Missa inte regissören Emanuel Hendals besök till visningen den 10 mars på Victoria 2!

(Visas tillsammans med Det som bleker i New Doc block 3)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!