fbpx

Uncertain

I de öde träskmarkerna mellan Texas och Louisiana, så svårtillgängligt att du måste vara vilse för att hitta dit, ligger den gudsförgätna hålan Uncertain. Som namnet vittnar om har staden en oviss historia och nu en lika oviss framtid. Avfolkningen är ett faktum och likaså att sjön, den enda verkliga källan till försörjning, hotas allvarligt av en ny växtart som stryper syretillförseln. Filmen har kallats för en southern gothic tale och är en finstämd skildring av ett samhälle, där invånarna parallellt med sin kamp för en framtid, slåss mot sina egna inre demoner.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!