fbpx

Twenty Feet from Stardom

Miljontals människor har hört deras röster men ingen vet vad de heter. I Twenty Feet from Stardom lyser strålkastarna på bakgrundssångarna till några av 2000­-talets största artister. Det är en hyllning till de som byggt en karriär på att harmonisera med andra, en skildring av konflikter, uppoffringar och belöning.Vi får ta del av unika historier om vad det innebär att tillbringa livet i skuggan av berömmelse.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!