fbpx

Transphobia

Transphobia är berättelsen om Rashan, en transsexuell kurd som lever som kvinna i ett muslimskt land. Ett land där homosexualitet och transvestism är djupaste synd. Som troende muslim oroar hon sig för konsekvensen av sitt livsval. Kommer hon att bli straffad och hamna i helvetet, som många runt henne hävdar? Som muslim drömmer Rashan om att besöka Mecka – som transsexuell drömmer hon om att uppleva en Pridefestival och träffa andra som är som hon. Transphobia är en personlig och nära berättelse om avsaknad av rättsligt skydd och mänskliga rättigheter.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!