fbpx

Trädet och skyn

Inger och Bo har varit tillsammans sedan 1956. Ett par år efter att de träffades bestämde sig Bo för att följa sin dröm om att bli pilot. Han känner frihet av att vara uppe i skyn medan Inger finner ro i trädgården där hon ser saker växa och komma till liv. Nu är de pensionärer och efter en hjärtinfarkt har Bo blivit av med sitt flyg­ certifikat. Det här är en kärlekshistoria om livet i skyn och nere på jorden. Om drömmar, livets oberäknelighet och vad vissa är villiga att göra för någon de älskar.

(visas tillsammans med Still Born, Nseyeya, SEAT 26D och 2011-12-30 i New Doc block 2) 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!