fbpx

The Punk Singer

I Sini Andersons långfilmsdebut återser eller introduceras publiken till Kathleen Hanna, punkikon och frispråkig feminist. Som frontfigur för punkbandet Bikini Kill under 90­-talet och därefter som sångare i Le Tigre blev Hanna en ikon för feminismen. Genom två decennier av arkivmaterial och unika intervjuer får vi en exklusiv inblick i framväxten av en ny musikscen och en bakgrund till sångerskans tystnad, efter att hon abrupt drog sig tillbaka år 2005. Filmen är en avslöjande och intim hyllning av Hannas musik och hennes kamp mot sexism, musikalisk konformitet och sin egen sjukdom.

Missa inte Riot Grrl-efterfesten på Debaser Strand efter fredagens visning.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!