fbpx

Taxiklubben

– Jag dör hellre än ger upp, säger taxichauffören Allonias om sin kamp för drägliga arbetsförhållanden, och mot Fågelviksgruppen. Under de senaste åren har Fågelviksgruppen köpt upp taxibolag efter taxibolag vilket har lett till ett slags oligopolsituation i Stockholm. Ledningen har tjänat grova pengar och hotar anställda som organiserar sig. Men Allonias låter sig inte skrämmas – tillsammans med kollegan Joseph bildar han en fackklubb. Konsekvensen: han får sparken. Taxiklubben är en film om Davids kamp mot Goliat i ett samtida Sverige.

Missa inte regissören Johan Palmgrens besök till visningen den 10 mars på Bio Rio!

Följ även Taxiklubben på Facebook.

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här