fbpx

Stop the Pounding Heart

Sara är den äldsta dottern i en bibeltrogen religiös familj i den amerikanska södern. Ett annalkande arrangerat äktenskap och försiktiga men oväntade känslor för fel person får henne att ifrågasätta sitt liv och den framtid som andra har bestämt åt henne. Med omsorg och empati visar Roberto Minervini oss Saras känslomässiga kamp och den isolerade värld hon lever i, behärskad och vild, grotesk och vacker. En bild av USA långt bortom mediebevakningen, fylld med get­farmare, rodeopojkar, skjutvapen och gudatro.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!