fbpx

SEAT 26D

Det är tidigt på morgonen den 27 december 1991. Flight SK751 lämnar marken på Arlanda och 13­-åriga Sandro ser fram emot att fira jul i Japan. På 1.000 meters höjd hörs häftiga explosioner från båda sidor av planet. Motorerna lägger av och planet glider tyst genom luften. Fyra minuter senare kraschar det på ett snötäckt fält i Gottröra och klyvs i tre delar. I SEAT 26D berättar Sandro historien om dagen då han var nära att dö.

(visas tillsammans med Still Born, Trädet och skyn, Nseyeya och 2011-12-30 i New Doc block 2) 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!