fbpx

Procrastination

Prokrastinering är en utbredd företeelse. Möjligheten till omedelbar tillfredsställelse ter sig ofta mer lockande än tanken på en vag belöning i en avlägsen framtid. Därför är det så vanligt att plötsligt börja diska och dammsuga när man egentligen borde arbeta inför en annalkande deadline. Här avslöjar konstnären Björn Perborg hur planerna på en ansökan om en tvåmånaders ateljévistelse i Köpenhamn får ge vika för ett pärlband av ursäkter att göra annat. Och hur han till slut inte skapat någonting överhuvudtaget, förutom en liten film om prokrastinering.

Missa inte regissören Björn Perborgs besök till visningen den 8 mars på Victoria 2!

(Visas tillsammans med Familjen och Hotell Kristineberg i New Doc block 1)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!