fbpx

The Battle of the Sexes– Pop up bio

På internationella kvinnodagen den 8 mars blir det film och samtal på Bio Rio då vi visar The Battle of The Sexes i samarbete med Nonstop Entertainment. Filmen berättar om den his­toriska tennismatchen mellan Bobby Riggs och Billie Jean King 1973. De två atleterna hade retat och drivit med varandra under uppladdningen inför spelet som fortfarande är det mest sedda tennismatchen genom tiderna. Deras kraftmätning hade dock en allvarlig sida där inget mindre än jämställdheten inom sportvärlden stod på spel. Riggs skröt att han enkelt kunde vinna över King eftersom han var man och hon var kvinna. Rivaliteten och kemin som skapade deras historiska konfrontation är strålande fångad i The Battle of the Sexes.

Efter filmen följer samtal med Helena Tolvhed, forskare i idrottshis­toria och genus vid Stockholms Universitet, Sofia B Karlsson, tennisspelare och nu redaktör för den normkritiska sportbloggen »Bortom Linjen« & f.d. tennisproffset och en av Sveriges främsta tenniskommentatorer Maria Strandlund Tomsvik. Moderator är Zandra Thuvesson, debattör och producent.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!