fbpx

Pajala State of Mind

Rebecka och Sanna kommer från Pajala i Tornedalen, precis vid svenskfinska gränsen. De delar kärleken till musiken och tillsammans bildar de popduon The Magnettes. De har stora planer för den framtida musikkarriären samtidigt som Rebecka vill flytta från Pajala medan Sanna vill stanna kvar. Ska man stanna kvar i tryggheten eller är det bättre att få längta efter den ibland? Vi får följa tjejerna i deras tankar kring att hitta sin identitet, oavsett om det är i Pajala, Stockholm eller New York.

Missa inte The Magnettes spelning på Tempos avslutningsfest!

(Filmen visas tillsammans med Star, Krisdokument. En överlevnadsguide, Keep me Safe och Värn i TSA block 2)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!