fbpx

Ovärdet

En son förlorar sin far och en befolkning ser sin stad sakta försvinna ner i ett hål för gott. Med saknaden efter pappan starkt närvarande återvänder filmaren Gustav till sin hembygd, gruvsamhället Malmberget i Norrbotten. Ovärdet handlar om en plats som ingen känner till förrän man befinner sig där. Om makt och maktlöshet och om priset för vårt välstånd.

(Visas tillsammans med Under Barcelonas korta kjol i New Doc Block 2)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!