fbpx

Optimisterna

Goro är snart hundra år och en gång i veckan spelar hon volleyboll. Tillsammans med fjorton andra kvinnor i åldrarna 66 till 98 utgör hon Optimisterna som har spelat tillsammans i 30 års tid. Nu har laget bestämt sig för att spela sin första match någonsin och letar upp ett svenskt herrseniorlag för att mötas i en landskamp. Vi får följa kvinnorna då de tränar inför den stora matchen, i deras jakt på sponsorer och matchtröjor och under den efterlängtade resan till Stockholm. Optimisterna ger oss en inblick i hur det kan vara att åldras, om utmaningarna, glädjen och vänskapen.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!