fbpx

NSEYEYA

Med hjälp av scenografi och en projektor väcks musikern och skådespelaren Richard Sseruwagis förflutna till liv. Han berättar om flykten från Idi Amins Uganda på 70­-talet. Om sorgen, hoppet och det nya livet i ett främmande land. Hans berättelse fortsätter i nutiden, där vi följer honom i hans vardag då han är igång med att sätta upp en pjäs om svarta kulturarbetare i Sverige. Nseyeya är ett porträtt av en längtan efter friheten att få vara och uttrycka sig som den man är.

(visas tillsammans med Still Born, SEAT 26 D, Trädet och skyn och 2011-12-30 i New doc block 2) 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!