fbpx

Shaon Chakraborty

Noncitizen Dinner – En helkväll om avskaffandet av medborgarskap

Kom på middag, delta i samtal med inbjudna gäster, lyssna på texter ur Glänta och Re:public, hör Kajsa Ekis Ekman tala om Nordeuropas kris och möt regissörerna av FörvaretJag är Dublin och Krisdokument. En överlevnadsguide. Middagen serveras 19.30 och antalet platser är begränsade så se till att komma i tid!

MIDDAGSGÄSTERNA:
Sharam Khosravi, docent i socialantropologi
Kajsa Ekis Ekman, journalist och författare.
Peo Hansen, bitr. professor och lektor i statsvetenskap
Aino Gröndahl, asyljurist för RFSL
Tobias Hübinette , antirasistisk forskare och aktivist
Roozbeh Janghorban
Asylstafetten
m.fl.

Inträde: 30 kronor och uppåt (Det vill säga det du har råd med). Enbart kontanter gäller vid entrén och i baren.

Arrangörer: Last Project, Råfilm, Story, Tempo Dokumentärfestival, Folkets Bio, Dramalabbet, Glänta, Re:public och ABF- en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. 

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!