fbpx

My Love Awaits Me by the Sea

När Mais Darwazah anländer till Palestina för första gången så är det en återkomst till ett hemland hon aldrig känt. Darwazah är uppväxt i Jordanien och under sin resa ställer hon sig frågan: Hur kan man återvända till en plats som bara existerar i ens minne? My Love Awaits me by the Sea är en poetisk film byggd på konversationer melan regissören och palestinierna med målet att ge en bild åt hur ett hemlöst folk ser på framtiden. Men det är också en kärlekshistoria till den palestinska poeten Hasan Hourani och hans ord. Genom poesi och illustrationer har Darwazah skapat en bro mellan minnets Palestina och verklighetens. En generös film med plats för många perspektiv på en gammal konflikt.

http://vimeo.com/23288431

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!