fbpx

MonaLisa Story

MonaLisa levde ett vanligt Svenssonliv som lärare och småbarnsmamma. Men en depression slår tillvaron i bitar och hon börjar självmedicinera med heroin. Samtidigt tampas hon med sår från det för förflutna. Även föräldrarna hade drogproblem och MonaLisa föddes bokstavligen in i ett beroende. Hon måste bryta mönstret, men suget efter drogen som lindrar all smärta är starkt. Efter år av missbruk träffar hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att våga tro på kärleken och tar upp kampen mot drogerna.

Missa inte regissören Jessica Nettelbladts besök till visningen den 8 mars på Victoria 1!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!