MonaLisa Story

MonaLisa levde ett vanligt Svenssonliv som lärare och småbarnsmamma. Men en depression slår tillvaron i bitar och hon börjar självmedicinera med heroin. Samtidigt tampas hon med sår från det för förflutna. Även föräldrarna hade drogproblem och MonaLisa föddes bokstavligen in i ett beroende. Hon måste bryta mönstret, men suget efter drogen som lindrar all smärta är starkt. Efter år av missbruk träffar hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att våga tro på kärleken och tar upp kampen mot drogerna.

Missa inte regissören Jessica Nettelbladts besök till visningen den 8 mars på Victoria 1!

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.