fbpx

MonaLisa Story

MonaLisa levde ett vanligt Svenssonliv som lärare och småbarnsmamma. Men en depression slår tillvaron i bitar och hon börjar självmedicinera med heroin. Samtidigt tampas hon med sår från det för förflutna. Även föräldrarna hade drogproblem och MonaLisa föddes bokstavligen in i ett beroende. Hon måste bryta mönstret, men suget efter drogen som lindrar all smärta är starkt. Efter år av missbruk träffar hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att våga tro på kärleken och tar upp kampen mot drogerna.

Missa inte regissören Jessica Nettelbladts besök till visningen den 8 mars på Victoria 1!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här