fbpx

Martha & Niki

2010 deltar Martha Nabwire och Niki Tsappos i världens största streetdance­tävling, Juste Debout i Paris. De vinner och för första gången någonsin tilldelas två kvinnor världsmästartiteln i hiphop. Martha och Niki berättar här om hur det är att behöva kämpa hårdare och bli bedömda på andra premisser för att man råkar vara av ett annat kön. Sedan långt tillbaka har de hunnit ruttna på kommentarer om att de är “bra för att vara tjejer”. Martha & Niki är en film om den starka kärleken till dansen och till varandra – men även om vänskap som sätts på prov.

Visas gratis på Tensta Konsthall vid uppvisande av Tempos årskort. 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!