fbpx

Wild Minds – Performance av Marcus Lindeen

Obs! Biljetter köps på plats på Dramalabbet. Endast kontanter gäller.

Dagdrömmar sägs kunna hjälpa oss att lösa problem och förlösa vår kreativitet. Men vad händer om fantasin helt och hållet tar över våra liv? I performancet Wild Minds möter vi människor som är besatta av sina dagdrömmar. Regissören och dramatikern Marcus Lindeen har intervjuat människor i USA som identifierar sig som »compulsive daydreamers« och som tvingats söka hjälp för sina livliga fantasier. Historierna framförs live av skådespelare till nykomponerad musik av Hans Appelqvist. Föreställningen ges på engelska och är skapad på beställning av Moderna Museet, där den spelades första gången i höstas. Efter sista föreställningen sker ett samtal med Marcus Lindeen om att arbeta med dokumentärt material som grund för dramatik.

 

Manus och regi Marcus Lindeen
Musik och ljuddesign Hans Appelqvist.
Medverkande Kiki Snodgrass, Judie Ann Johansson, Mika Risiko och Vaughn Rice.
Casting och regiassistent Sara Björnstedt Qvarsell
Curator Catrin Lundqvist, Moderna Museet.
Längd: 35 min
Språk: Engelska

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!