Männen från Vidsel

“Nej men ska man hitta sig någon i Vidsel är det jävlar inte lätt, det finns ju inga lediga! Men det finns en möj­lighet: – Thailändskorna, de stannar!” I Männen från Vidsel får vi lära känna Stefan och Anders, uppvuxna i det lilla samhället Vidsel i Norrbotten. Eftersom de tycker det är svårt att hitta kärleken nästgårds har de valt att finna den i Thailand. Vi möter också Bunchoo, Putsadee och Hathainun, några av de thailändska kvinnor som idag bor i Vidsel. I köket samlas de och resonerar kring den nya livssituationen, långt borta från hemlandet.

(visas tillsammans med Årsringar, Bita ihop och Independence Day i New Doc block 1) 

Dokumentären om Rikard Wolff inviger Tempo!

Festivalen invigs med Rikard, om nyligen bortgångne Rikard Wolff – en av Sveriges största och mest omtyckta artister och en ikon inom hbtq–rörelsen. Rikard är en av de dokumentärer som speglar det övergripande temat för festivalen: Persona. Läs mer här.

Jobba som volontär på årets Tempo Dokumentärfestival!

Nu söker vi volontärer till årets festival! Jobba på biograferna, i pressdisken, som festivalfotograf eller på en mängd andra roliga events. Läs mer om hur du ansöker här.

Årets tema för Tempo Dokumentärfestival är Persona!

Vi tar temperaturen på samhället och dess individfixering. Begreppet Persona beskrivs inom psykologin som den roll individer spelar i sociala sammanhang och det beteende som de visar upp för omvärlden. Temat genomsyrar många av festivalens dokumentärer, till exempel Oscaraktuella Agnès Vardas Cannesbelönade Faces Places. Läs mer här.

Tio svenska långfilmsdokumentärer har nominerats till Tempo Documentary Award!

Samtliga nominerade filmer visas under Tempo Dokumentärfestival 5–11 mars, 2018. Priset delas ut till vinnaren på avslutningsgalan lördagen den 10 mars. Läs mer om alla nominerade långfilmsdokumentärer här.