fbpx

Männen från Vidsel

“Nej men ska man hitta sig någon i Vidsel är det jävlar inte lätt, det finns ju inga lediga! Men det finns en möj­lighet: – Thailändskorna, de stannar!” I Männen från Vidsel får vi lära känna Stefan och Anders, uppvuxna i det lilla samhället Vidsel i Norrbotten. Eftersom de tycker det är svårt att hitta kärleken nästgårds har de valt att finna den i Thailand. Vi möter också Bunchoo, Putsadee och Hathainun, några av de thailändska kvinnor som idag bor i Vidsel. I köket samlas de och resonerar kring den nya livssituationen, långt borta från hemlandet.

(visas tillsammans med Årsringar, Bita ihop och Independence Day i New Doc block 1) 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!