fbpx

Kroppen är en ensam plats

I Kroppen är en ensam plats får vi följa med in i det universum som av omvärlden kallas ätstörning. Vi får ta del av kampen mellan rösten i huvudet som maler på om förlorad kontroll och läkarens röst som med läkarens saklighet kommenterar hjärtslag, födointag och mental status. Om den starka viljan att ta emot hjälp men att samtidigt inte kunna värja sig mot de inre krafterna och om händerna som med ett fast grepp håller för munnen.

Missa inte regissören Ida Lindgrens besök till visningen den 12 mars på Victoria 2!

(Visas tillsammans med Alla bara längtar, I skuggan av oron och Psyket! i TSA block 1)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!