fbpx

Krisdokument. En överlevnadsguide

Recept på fascism: en halv generation utan arbete, läkare som tvingas välja vem de ska hjälpa, avveckling av det sociala skyddsnätet, det gemensamma som säljs ut för rabatterat pris, samt kollektivt skuldbeläggande av ett folk. I Krisdokument. En överlevnadsguide ber regissörerna människor de möter i Grekland att göra en lista på deras bilder av eurokrisen. Det blir till en varningslista från sydeuropeiska vänner till oss i norr.

Fördjupa dig i ämnet på vår Noncitizen Dinner torsdag 5 mars 19.00.

(Visas tillsammans med Star, Pajala State of Mind, Keep Me Safe och Värn i TSA Block 2)

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!