fbpx

Kismet

Turkiska såpoperor har de senaste åren fått ett stort genomslag i delar av Mellanöstern, Asien och på Balkan. Kvinnliga producenter och manusförfattare bidrar till att skapa karaktärer som inspirerat många att förändra sin tillvaro och sina liv. Serier som Fatmagul, Noor, Sulemain och Life Goes On karaktäriseras av rebelliska och självständiga kvinnor, ofta i huvudrollen. I Kismet intervjuas manusförfattare och skådespelare samt flera av de människor i exempelvis Grekland, Bulgarien och Egypten som lever sig in i och blir styrkta av fiktionen.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!