fbpx

Jag vill se

En dag kommer Erik hem från skolan och får veta att hans pappa har hoppat från sitt kontorsfönster. Han låser in sig på sitt rum och tecknar och vill aldrig sluta. Först många år senare kommer sorgen över honom och genom fotografier börjar han lägga det pussel som är hans pappas förflutna. Som ett gammalt spöke som äntligen kommer ut i ljuset. Jag vill se är en film om att våga se det som har hänt och inte vara tyst. Om det förflutna som ibland upprepar sig och mörkret vi bär inom oss.

 

(visas tillsammans med Karin och kuratorn, On Top of Your Gaze och Räknar dagar, räknar år i TSA block 1) 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!