fbpx

Jag är Dublin

Ahmed får en roll i en film. Han ska spela Daoud, en karaktär vars liv speglar hans eget. Ahmed är också flykting liksom rollfiguren han spelar i fiktionen. Han flydde från Somalia för sex år sedan och kom med båt till Italien där han fick lämna sina fingeravtryck. I det ögonblicket blev han ett »dublinärende«. Det innebär att man som flykting bara kan söka asyl i det land man först kommer till. Men livet i Italien var hopplöst och Ahmed fortsatte till Sverige, härifrån ska han nu deporteras till Finland. Med Dublinförordningen har EU skapat en stor grupp unga människor på drift genom Europa.

Förjupa dig i filmens tema under evenemanget Noncitizen Dinner-en helkväll om avskaffandet av medborgarskap torsdag 5 mars.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!