fbpx

Innanför

Om hur man upprätthåller den komplexa relationen till en intagen förälder som avtjänar livstidsstraff på obestämd tid. Filmen handlar om världen som finns innanför och inte syns, men ändå färgar av sig. Om kriminalvården, avstånd och kroppar som rastas. Om världens bästa pappa och kollektiv bestraffning. Om vad ovisshet, genomskinliga murar och dörrar utan handtag faktiskt gör med en. Filmaren Angela Bravo och hennes syskon växer upp och besöker honom på olika anstalter i Sverige, de spenderar sommarlov, födelsedagar och jular tillsammans. Fängelset blir som ett andra hem, ett ingenmansland. Filmen är en personlig komma ut film där regissören möter innanför, utanför.

Missa inte regissören Angela Bravos besök till visningen den 11 mars på Bio Rio!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!