fbpx

Homo sacer

Under de våldsamma upploppen i London 2011 blir Esau Essadi Green fångad på film när han rånar en halvt medvetslös man på gatan. När hans identitet läcker ut blir han hånad och hatad och hans ansikte blir en symbol för den likgiltiga egoism som upploppen i England, i mångas ögon, var ett uttryck för. Esau blir en digital fantom, baserad på fördomar och förenklingar. I Homo sacer möter vi personer från Esaus omgivning som ger sin bild av honom och bakgrunden till händelsen. Fram träder en komplex bild av en förövare som också är ett offer.

Missa inte regissören Lode Kuylenstriernas besök till visningen den 10 mars på Filmstaden Söder 9!

Tempo tipsar: Emilie Löfgren, redaktör

Jag vill tipsa om mina favoritfilmer Kunstneren og tyven; en spännande film om hur en tavelstöld blir början på en osannolik vänskap där de båda tvingas möta sina demoner från det förflutna. Our time machine är en jättefin film om skapandets ångest, en demenssjuk pappas minnen som blir allt mer suddiga och regissörens längtan efter en egen familj. Få fler tips på vår instagram @tempofestival!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på radiodokumentärer från hela världen tillsammans med Radio Atlas eller bli höra de bästa ljudberättelserna under 3 minuter i Short Dox Radio? Läs om om samtliga programpunkter här!

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här