fbpx

Homo sacer

Under de våldsamma upploppen i London 2011 blir Esau Essadi Green fångad på film när han rånar en halvt medvetslös man på gatan. När hans identitet läcker ut blir han hånad och hatad och hans ansikte blir en symbol för den likgiltiga egoism som upploppen i England, i mångas ögon, var ett uttryck för. Esau blir en digital fantom, baserad på fördomar och förenklingar. I Homo sacer möter vi personer från Esaus omgivning som ger sin bild av honom och bakgrunden till händelsen. Fram träder en komplex bild av en förövare som också är ett offer.

Missa inte regissören Lode Kuylenstriernas besök till visningen den 10 mars på Filmstaden Söder 9!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!