fbpx

Helgad vare denna plats

Helgad vare denna plats är flera korta berättelser om människans sökande efter identitet och tillhörighet. Vi möter bland annat bodybuildern som förverkligar sig själv på gymmet och två tonåriga tjejer som sitter tillsammans på bänkar i kalla bostadsområden. Filmen är en studie i det mänskliga, som tar sin utgångspunkt i de rum och platser där vi finner livet meningsfullt och förståeligt.

(visas tillsammans med Embryo, Bil.Bomb.Brand. Borta, Utan titel och Dawn in a City Without Name i TSA block 2) 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!