fbpx

Hackaton

I årets unika satsning på transmedia ägnar vi ett intensivt pass på 48 timmar åt att utveckla två dokumentärfilmsprojekt. Till det har vi bjudit in personer med en rad olika kompetenser och bakgrunder: programmering, spelutveckling, processdesign, marknadsföring, regi, crowdfunding etc, för att ta fram nya idéer utifrån de olika regissörernas respektive visioner. De två projekten utvecklas i olika riktningar och resultaten ställs ut i transmedia-loungen under hela festivalen för att sedan presenteras inför publik.

3–4 mars
Presentation söndag 13:00–13:45

Hi-Tempo tar avstamp i följande två filmprojekt:

Imaginary Country, regi: Angela Bravo

En karaktärsdriven film som utforskar teman som identitet, politiska gränser och exil. Historien startar i Sverige och tar oss tillbaka till Chile 1973, i ett hybridformat som använder animation, arkivmaterial och dokumentärt berättande.

Utan titel, Regi: David Herdies och Georg Götmark

Genomförs i samarbete med Hyper Island och Filmregion Stockholm-Mälardalen under ledning  av Protothon. 

 

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!