fbpx

Embryo

Embryo är en animerad dokumentärfilm som bygger på intima intervjuer med fem kvinnor som har en sak gemensamt – de har alla gjort abort. Med berättelser om att välja att göra abort, eller att tvingas till det, berör filmen tankar om hur det kunde ha blivit, hur kvinnornas livssituation såg ut och varför abort är så tabubelagt.

(visas tillsammans med Helgad vare denna plats, Bil.Bomb.Brand.Borta, Utan titel och Dawn in a City Without Name i TSA block 2)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!