fbpx

Blood

På den snötäckta ryska landsbygden kör en sliten vit minibuss. Det är en blodbuss som bygger upp provisoriska blodgivarstationer i offentliga byggnader. Teamet består av sju personer som arbetar med att åka runt och köpa blod av invånarna i de små samhällena utanför Leningrad. En donation är värd 850 rubler vilket motsvarar 150 kronor och för många är detta det enda sättet att tjäna pengar. Flera blodgivare målar upp bilden av ett samhälle där arbetslösheten ligger som en grå filt över tillvaron. Samtidigt lyser humorn igenom i denna smått bisarra film om människor och det livsviktiga blodet.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!