fbpx

Bita ihop

Astrid är 12 år och tränar backhoppning tillsammans med andra tjejer i samma ålder. Hoppbacken är isig, det är kallt och en dag inträffar det som alla är rädda för, en tjej i laget faller i landningen. Astrid står ensam vid liften och ser sin vän åka iväg med ambulans. Efter en inre kamp med motstridiga känslor bestämmer sig Astrid ändå för att ta sig upp på avsatsen igen. Bita ihop är en film om strävan och att utsätta sig för situa­tioner man egentligen är rädd för.

(visas tillsammans med Årsringar, Independence Day och Männen från Vidsel i New Doc block 1) 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!