fbpx

Bil. Bomb. Brand. Borta.

»Om jag skulle elda upp en bil… Nej, usch, det skulle jag aldrig göra. Eller, kanske, om jag hade blivit kniv­rånad, eller gömt flyktingar, eller råkat mörda någon. Egentligen tycker jag ju om att elda.« En bil står i lågor nere på gatan och människor berättar om ilska, rädsla och fantasi. Vad skulle krävas för att du skulle elda upp en bil?

(visas tillsammans med Embryo, Helgad vare denna plats, Utan titel och Dawn in a City Without Name i TSA block 2)

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!