fbpx

Att skiljas

De har varit gifta i 38 år. Under de senaste 15 åren har de sovit i separata sovrum och nu vill en av dem skiljas. Villan är redan till försäljning. Kan man slänga brudklänningen i en container? Och vad gör man med kristallglasen ingen vill ha? Vad händer mellan två människor som skiljer sig? Som kanske borde ha skiljt sig för länge sedan. Karin Ekberg följer sina föräldrar med filmkameran under ett år av deras liv, ett år då ingenting är sig likt. Resultatet är en tragikomisk dokumentär som skildrar de allra sista akterna i ett långt äktenskap.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!