fbpx

Årsringar

Hanna var sju år gammal när hon såg sin lillasyster insjukna och dö på bara några timmar. Trots det är hon inte rädd för döden. I Årsringar berättar hon om sin längtan efter systern Emma och hur hon lyckats överleva förlusten. Hennes historia ackompanjeras av en bildberättelse som tillsammans med ljud och musik skapar en poetisk filmupplevelse.

(visas tillsammans med Bita ihop, Independence Day och Männen från Vidsel i New Doc block 1) 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!